Stres vücuttaki magnezyumu boşaltır ve bu yüzden Epsom Tuzu doğal bir stres giderici olarak görülebilir. Sıcak suyun içine atılan bu bileşen, magnezyum ve sülfat olarak ikiye ayrılır. Bu suya girildiğinde en az 30 dakika beklenmelidir ki, mineraller deri yolu ile vücuda alınabilsin. Bu sudan çıktıktan sonra durulanma ve kurulanma yapılmaması, minerallerin banyodan sonra da vücutta çalışmasına olanak tanır. Bu şekilde toksinler vücuttan atılır, sinir sistemi sakinleşir, şişlikler azalır ve kaslar rahatlar. Magnezyum, beyinde bulunan serotonin yani mutluluk hormonlarını çalıştırarak sakinlik ve huzur verir. Araştırmalar, magnezyumun vücuttaki enerjiyi ve kuvveti arttırdığını arttırdığını göstermiştir. Uzamanlar haftada en az 3 defa epsom tuzu ile yapılacak banyonun daha iyi görünmeye, hissetmeye ve enerji toplamaya yardımcı olacağını belirtmişlerdir(alıntıdır)
Yorgun, şişmiş ve ağrıyan ayaklarınızı yarım fincan epsom tuzu ekleyeceğiniz leyene sokarsanız, sadece ağrı ve şişliklerden değil ayak kokularından da kurtulmuş olursunuz. Epsom tuzu, ayak kokularını giderir ve cildi yumuşatır; ayrıca migren, astım, kas krampları ve çeşitli vücut ağrılarının dindirilmesinde de oldukça başarılıdır.
1 avuç Epsom Tuzu ve 1 yemek kaşığı zeytin yağını karıştırıp cilde masaj yapmak, ölü derilerden kurtulmaya, kan dolaşımını arttırmaya ve cildin daha yumuşak hale gelmesine yardımcı olur.
Çalışmalar, bir elektrolit olan magnezyumun, kas, sinir ve enzim fonksiyonlarının iyileştirilmesine yardımcı olduğunu göstermiştir.
Bu tuz, insülini etkin hale getirerek şeker hastalığı riskini en aza indirir.
Çalışmalar, Epsom Tuzunun kabızlığın tedavisinde kullanılabileceğini göstermiştir. Bu tuz laksatif (müshil) gibi bir etki yapar ve bağırsaklardaki su oranını arttırır ve geçici bir rahatlama sağlar. Bununla birlikte, bir uzmana danışılmadan kullanılması sakıncalı olabilir.
Bitkilerin birçoğu hayatta kalabilmek ve sağlıklı olabilmek için magnezyum ve sülfür gib besin tuzlarına ihtiyaç duyar. Magnezyum sülfat kristalleri toprağa katıldığı zaman bitkilerin yapraklarında bulunan yeşil rengin solmasını engeller (alıntıdır)http://www.kadinlaricin.gen.tr/